sâmbătă, 19 februarie 2011

Ce se ascunde ?

Ce se ascunde dincolo in spatele fiecarui zambet ? In spatele fiecarei femei puternice ? Fiecarui barbat ?
Ce se ascunde dincolo de aparente ? Cati dintre noi, desi zambim, glumim ... suntem cu adevarat fericiti sau chiar simtim ceea ce facem ?

Eu sincera sa fiu, de vreo 3 zile ma tot prefac. Rad, glumesc, dar totul este doar o masca .. sa nu vada de fapt ceilalti cum sunt eu ... sa nu vada nimeni ce lupta se da in sufletul meu.
Dar toata treaba asta este general valabila ... ca eu stau sa ma gandesc ca nu toti suntem ceea ce aratam celorlalti ca suntem, poate ca nu toti cand zambim simtim ca trebuie sa o facem , poate o facem ca trebuie sau pur si simplu din obligatie.

Si atunci intrebarea mea este : De ce nu putem fii asa cum trebuie ? De ce e asa greu sa fii fericit in ziua de azi ? Fericit in adevarul sens al cuvantului. De ce exista atata c***t in lumea asta ? De ce atatea probleme ? De ce nu putem lasa macar pentru o secunda totul la o parte, sa uitam de tot si sa fim fericiti ? Macar pentru o secunda ...

Oamenii cu viziune stăpânesc abilitatea de a vedea dincolo de aparenţe, până în miezul problemei şi investiţiilor. Ei apreciază transparenţa.
Robert Kiyosaki

10 comentarii:

Pacatoasa spunea...

Si dupa secunda aceea, in care am fi toti fericiti, am ramane si mai nefericiti decat am fost vreodata... Crede-ma. :)

Seninle olmak istiyorum. spunea...

Stii..fericirea nu consta in a avea mult, ci in a fi multumit cu putin(nu zic ca ai afirmat tu asta,sa nu se inteleaga gresit),iar noi oamenii aici gresim,suntem facuti pentru a vrea pe zi ce trece mai mult.Este ca un santier in lucru,in care pentru a ajunge la finalul dorit trebuie sa treci prin multe lucruri mai putin placute.

AndreeEA spunea...

@Pacatoasa, adevar graiesti :)
@Seninle olmak istiyorum, asa este. Nu ne gandim ca asa de bine ne`a fost cu ,,putinul'' ala ...

Anonim spunea...

Uneori ne prefacem ca suntem veseli, binedispusi, pentru ale darui altora binedispunerea pe care o merita si le ascundem amarul nostru, pentru a nu-i amari si pe ei, socotind ca am fi nedrepti daca i-am amari.

AndreeEA spunea...

@cafeneauainsinguratilor, nu te pot contrazice, ai si tu dreptate.

eu spunea...

ne prefacem din reflex...pentru a nu parea neajutorati in fata celorlalti, sau doar pentru a nu sta sa explicam ce avem...o facem pentru a proteja unele persoane...sau pur si simplu din dorinta de intimitate personala...faptul ca tipam in gura mare durerea ce zace in noi sau greutatea ce apasa umarul nu face ca situatia sa se schimbe...iar pesoanele care reusesc sa se prefaca sunt persoane talentate...dupa parerea mea...poop roz si vei vedea ca maine va fi mai bine

Anonim spunea...

Andruska , societatea in care traim ,de-a lungul timpului , a impus o anume conduita morala si sociala , bazata pe diferite experiente si detalii sociale ale existentei noastre pamantene.E grele si filozofeala maxima...Nu poti fi tu asa cum iti doresti pentru ca trebuie sa accepti si sa te afiliezi regulii morale si sociale in care convietuim.Sti cum e?Ca atunci cand mergi sa traiesti intr-o casa noua si esti obligat sa respecti regulile acelei case , ca nou venit.Putem aduce imbuntatiri si solutii acestor reguli , insa daca incerci sa aduci schimbarea ,vei fi pusa la zid...Nu uita ce au patit toti cei ce de-a lungul vremii au incercat schimbarea , au fost considerati paria societatii respective si marginalizati , altii arsi pe rug , altii schingiuiti , altii inchisi pe viata...sunt numai exemple :-)))) , nu ca vei pati asta...In zilele noastre risti sa fi privita ca fiind schizofrenica si ,eventual , pusa sub tratament...Tocmai de aceea trebuie sa mergi cu valul , sa te prefaci si sa ai incredere numai in cine crezi ca te crede si te poate ajuta cu adevarat!
Nu stiu cat ai inteles din ce am scris , insa zic ca e timpul sa te gandesti la tine...fi putin mai egoista!

AndreeEA spunea...

@alexutza, inseamna ca 80% dintre noi suntem persoane talentate, pentru ca in fiecare zii invatam sa ne prefacem mai mult ... si mai mult.
@dintimisoara, de mult incerc sa fiu egoista dar al dracului daca`mi reuseste. NU POT ... si ma enerveaza treaba asta ! Te pupacesc :* >:D<>:D<

Unknown spunea...

Andreea,toti purtam masti,toti ne prefacem ca suntem fericiti,radem,glumim,incercam sa parem ceea ce nu suntem,dar de fapt in sufletul nostru e furtuna,intunecat si rece,putine persoane isi mai arata adevarata fata,caci in ziua de azi nu mai poti avea incredere in nimeni si de aceea multi prefera sa tina totul in ei sa nu mai zica ce li se intampla

AndreeEA spunea...

@dream, asta cam asa e. Iar atunci cand ai incredere, cand VREI sa ai incredere, se intampla ceva si iti este spulberata pana si ultima farama de speranta ...