miercuri, 21 septembrie 2011

Poveste .

Un barbat in varsta de 92 de ani, barbierit proaspat, pieptanat la fel, s-a imbracat si la ora 8 dimineata s-a pornit inspre azil. Sotia lui in varsta de 70 de ani, nu de mult s-a stins din viata si din acest motiv barbatul simte ca e nevoit sa-si paraseasca casa.
Sta in foaierul azilului asteptand si zambeste inspre noi atunci cand ii spunem ca i-am pregatit camera. In timp ce mergem spre lift, ii povestesc pe scurt cum anume e camera lui, ce culoare are perdeaua si cuvertura de pe pat, ce are in camera.
-”Foarte mult imi place”- spune el si e incantat ca un copil de 8 ani, care acum urmeaza sa primeasca prima lui camera separata de la parinti.
-“Stimate Domn, inca nici nu ati vazut camera. Asteptati un pic inainte sa va pronuntati„-am raspuns eu.
-“Nu are nimic daca nu am vazut inca„ spune el. “Fericirea nu este dependenta de ceva anume. Eu aleg fericirea in mod independent. Faptul ca, imi place sau nu camera, nu depinde de mobilier sau decoratii, ci depinde de cum vreau sa o vad eu. Eu am decis deja in mintea mea. Camera imi place. Deciziile le iau in fiecare dimineata imediat ce ma trezesc. Pot sa iau decizia ca imi petrec ziua in pat si incerc sa enumar cate extremitati sau componente ale corpului meu nu functioneaza cum ar trebui sau ma dor. Sau pot sa spun multumesc cerului pentru tot si pentru ca ma pot misca. Fiecare zi este un cadou, daca pot sa-mi deschid ochii. Ma concentrez pe amintirile frumoase, amintiri pe care le-am adunat de-alungul vietii mele. Batranetea, este ca si un cont in banca. Iei de acolo exact ce ai adunat. Vezi, sfatul meu este sa aduni multa multa fericire si amintiri frumoase in contul tau de amintiri. Si iti multumesc ca ti-ai adus aportul la contul meu, unde eu tot strang si mai strang”-spuse omul invatat.
Morala: Fericirea depinde de noi, de alegerile pe care le facem cu sufletul nostru si mai ales de ceea ce lasam cu adevarat sa ne influenteze viata!

Mi`e dor ...

10 comentarii:

D.Karl spunea...

Foarte frumos;)

Sanusperiniciodatalamaibine spunea...

Ai perfecta dreptate:)

Diana Zoe. spunea...

Poveștile cu bătrâni tot timpul mă întristează.

Paolla si-atat spunea...

UN BATRAN INTELEPT :)

AndreeEA spunea...

@D.Karl , intr`adevar frumos :)

@Danyela ... nu eu am dreptate, ci persoana care a spus vorbele astea :)

@Lamaitza, la fel si pe mine .

@Un suflet inocent, exact :)

Rosaline spunea...

uite un batranel care e constient de varsta si propriile-i probleme, acceptandu-le cu optimism si maturitate. Rar intalnesti...

Unknown spunea...

foarte interesant! :)92 de ani.. uau

AndreeEA spunea...

@Rosaline, asa e:)

@Alyn, intr`adevar :)

CVis... spunea...

Asa vreau sa fiu si eu la batranete! :) Ti pup,olteanco! :* >:D<

AndreeEA spunea...

@CrVisatoare, tu sigur asa o asa fi !

Ti puup moldoveanco !!